Adil Karaağaç A.T.L.

TARİHÇESİ

Okulumuz, hazineye ait 59,614 m2 arsa üzerinde 6800 m2 kapali alan olarak kurulmuştur. Okul inşaatına 18/09/1998’de başlanmış ve 20/08/1999’da tamamlanmıştır. Okulumuzun inşaat maliyeti 670 milyar Türk Lirası olup tamamı hayırsever işadamı Ecz. Adil KARAAĞAÇ tarafından karşılanmıştır. Okulumuz 3 katlı olup, 19 derslikli, 8 idareci odası, 1 Fizik, 2 Kimya , 1 Biyoloji, 1 Bilgisayar, 1 elektrik laboratuarı ve 11 Atölyesi bulunmaktadır. 1999-2000 Öğretim yılında Elektrik, Elektronik, ve Bilgisayar bölümlerinde 69 ögrenci ile öğretime başlanmıştır. 2000-2001 ögretim yılında Kimya Bölümü açılarak bölüm sayısı 4’e çıkmıştır. 2001-2002 ögretim yılında da Endüstriyel Otomasyon Bölümü Projesi uygulanmasına başlanmıştır.

KURUCUSU

ECZ. M. Adil Karaağaç

1923 yılında Cumhuriyet’in ilan edildigi gün ilk Cumhuriyet çocuğu olarak dünyaya geldi. İkinci dönem Konya Milletvekili ve Kapu Camii İmam ve Hatibi Avukat Mustafa Fevzi KARAAĞAÇ’IN oğludur. Konya Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesin’den mezun oldu. İlk eczacılık hayatına Konya’da Halk Eczanesini açarak başladı. Sırası ile Konya Ecza deposunu kurdu. İlaç hammadde ve sağlık malzemeleri ithalatçılığı ve kendi adını aldığı ilaç ruhsatları ile ilaç üretimine adım attı. Bilim İlaç Sanayii A.Ş. ortağı olarak genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlık görevini yürüttü. 1974’te Bilfar Holding A.Ş.’ni kurdu. 53 yıldır uğraş verdiği Türk ilaç ve kozmetik sektörünün önde gelen kurulusların başkanlığını yapmaktadır. Türk Eczacılar Birliği kurulusu ile 5. Bölge Eczacı Odası kurucu başkanı olarak 17 yıl görev yaptı. İlaç İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu üyeliğini uzun yıllar sürdürdü.

Okulumuzdaki Bölümler

Okulumuzda Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Kimya Teknolojileri olmak üzere dört alanda mesleki ve teknik eğitim verilmektedir. Öğrenciler okulda aldıkları eğitimin yanısıra yaz stajları ile de aldıkları bu eğitimi endüstriyel sektörlerde de ilerletme imkanına sahip olmaktadırlar.

Yorum bırakın